Om CoachEffect

Om CoachEffect

Välkommen till CoachEffect, vars fokus är riktat mot att utveckla chefers ledarskapsförmåga, coachkompetens och teamledarskap samt medarbetares självledarskap.
Vår passion är att hjälpa organisationer utveckla sin personal för effektivt och hållbart ledarskap. Företaget grundades 2009 och har mer än 14 års erfarenhet av att arbeta med allt från stora multinationella bolag till mindre start-up företag inom ledarskapsutveckling. Både inom affärs- & ledarskapscoaching, i kombination med personlig utveckling.

Vi arbetar med:

 • Ledarskapscoaching
 • Grupp & teamutveckling
 • Coaching – personlig utveckling
 • Outplacement & karriärcoaching
 • Föreläsningar
 • Utbildning

Vem är vi?

Företaget är grundat av Catharina Sjögren Froborg, som är civilekonom med examen från Lunds Universitet och ICF certifierad ledarskapscoach på högsta MCC nivå*. Catharina har 20 års erfarenhet från näringslivet och olika branscher (telecom-, DM-, reklambyrå-, läkemedelsbranschen samt detaljhandeln). Hon har arbetat på ledande nivå med personalansvar och medverkan i ledningsgrupp.

*MCC Master Certified Coach, vilket är den högsta nivån internationellt inom professionell coaching. Det finns endast 19 st coacher i Sverige på denna nivå. För företag och klient innebär det en hög nivå och kvalitet av leverans.

Ett urval av våra kunder

ICF medlem

ICF är världens största branschorganisation för professionella coacher.

Catharina Sjögren Froborg är ICF certifierad ledarskapscoach på MCC nivå och medlem i ICF, vilket ger dig som företag/klient trygghet i att du anlitat en professionell coach.

Metodik & Certifieringar

 • Team Coaching TCI International. Mätbar metodik som bidrar till att skapa och bibehålla högpresterande team och organisationer.
 • DISC Extended – Personprofil, beteende & kommunikation.
 • Styrelseakademin – Rätt fokus i styrelsearbetet. Certifierad för styrelseuppdrag.
 • Master Certified Coach Högsta nivån för professionella coacher. Certifierad av internationella ICF.
CredentialBadges_MCC
certifiering_disc

En av Sveriges topp 20 coacher

Catharina är således en av Sveriges topp 20 coacher och hennes framgång inom ledarskapsutveckling grundar sig i passionen att coacha människor att öka sin potential och strävan att vara framgångsrika både i sin karriär och personliga liv.

Catharina har lång erfarenhet av såväl personlig coaching, teamutveckling och utbildningar inom bland annat SQ självledarskap, chefsledarskap, DISC kommunikation, arbeta hjärnsmart och hållbart.

Hon håller föreläsningar och kurser i hela Sverige. För att ge några exempel: exklusiva VD-dagen på Grand Hotel, Stockholm, kurser på Masesgården och skräddarsydda executive workshops för företag som exempelvis Jungheinrich, FANUC, Meritmind och Volvo.

Affärsidé

CoachEffect hjälper dig som företag att skapa effektivitet och lönsamhet genom personal som utvecklas, motiveras och når uppsatta mål. Att genom coaching få varje individ att se sina möjligheter och drivkrafter. Coaching skapar vinst både för företaget och för individen, genom ett resultatorienterat arbete.

Undersökningar visar att ROI (return on investment) för coaching ligger i snitt på 700% avkastning av investering.

 • Vision – Att ge individer de verktyg som är nödvändiga för att de skall kunna fokusera på och nå uppsatta mål, skapa resultat och förverkliga sina visioner såväl privat som yrkesmässigt.
 •  Mål – CoachEffects mål är att hjälpa företag att skapa långsiktiga vinster i personalhanteringen. Att få varje individ att arbeta målfokuserat, utvecklas i sitt ledarskap, se möjligheter, stimuleras till nya tankar och att få utrymme för reflektion.
 •  Budskap – Om ditt företag värderar effektiv personal som presterar väl, borde en strategi för deras personliga utveckling vara lika självklar som en affärsstrategi.

CoachEffects grundare

Företaget är grundat av Catharina Sjögren Froborg. Hon är civilekonom och ledarskapscoach med 20 års erfarenhet från näringslivet. Catharina har chefserfarenhet, erfarenhet av ledningsgrupp och är ICF-certifierad coach på Master Certified Coach (MCC)-nivå. Det finns endast 19 coacher i Sverige på denna nivå. För ditt företag eller dig som klient innebär det en hög nivå och kvalitet av ledarskapscoaching. Det leder i sin tur till starka resultat och hög måluppfyllelse.

Kom igång

Kom i kontakt med oss